Kuvings Benelux

Bruikbare Links

Contact ons

Officiële dealer Kuvings Benelux

Recepten

- Maak zelf de lekkerste smoothies -
Toffe peer
3 peren, 450 gram druiven (zonder pit)
Dat appel en peer een goede combinatie zijn wist je waarschijnlijk al. Maar probeer eens de verrassende combinatie van peer met druiven! Dit ogenschijnlijk simpele sapje barst van de natuurlijke suikers, die zorgen voor meer vitaliteit. Natuurlijke suikers zijn, zoals de naam het al zegt, van nature aanwezig in fruit en geven je een flinke energieboost. Bijkomend voordeel van dit sapje is de grote hoeveelheid aan pectine uit de peren. Deze natuurlijke vezel verlaagt je cholesterol en verbetert je voedselvertering!
- Koel dit sapje nooit. Niet in de koelkast en ook niet met ijs. Zo gaat de heerlijke geur namelijk verloren! - Elke zoete en sappige peer maakt van die sapje een ware tongstreler. Mogen wij nog een tip geven? Kies dan voor de Beurré Hardy-peer!
Appelkracht
3 Cox appels, 2 rode Goudreinetten, 1 gewone Goudreinet, 175 gram frambozen
Appels leveren je een geleidelijke afgifte van energie, dankzij de grote hoeveelheid vruchtensuiker en pectine. Vruchtensuikers zijn natuurlijke suikers die je een flinke energieboost geven. Pectine is een natuurlijke vezel die cholesterolverlagend werkt en je voedselvertering verbeterd. Nog voordat de vruchtensuikers zijn werk doen, krijg je eerst een snelle boost aan vitaliteit van de frambozen!
- Deze combinatie van appelrassen is eigenlijk alleen in de herfst te maken; dan zijn deze appels qua smaak op hun hoogtepunt. Natuurlijk kun je ook andere appelrassen gebruiken. Speel er eens mee en verras je smaakpapillen!
SpinaZIE
1 flinke hand spinazie, 3 zoete appels, 3 grote wortels
We zullen niet beweren dat je na het drinken van dit sapje als spierbundel Popeye door het leven gaat. Maar rete-gezond is hij wel! De appels en wortels geven je een energiestoot dankzij de vele natuurlijke suikers die er inzitten. Daarnaast bevat dit sapje bèta-caroteen, dat in je lichaam omgezet wordt in vitamine A. Deze vitamine vormt een boost voor je weerstand. Het is onder andere goed voor je ogen, net als de luteïne en zeaxanthine uit dit sapje. Met dit recept zie je dingen letterlijk weer helder voor ogen!
- Doe de ingrediënten niet samen in de sapmachine, maar maak eerst sap van de spinazie. Laat daarna pas de appels en wortels volgen. Zo haal je alles eruit wat erin zit! - De zoete smaak van de appels is echt nodig om de licht bittere smaak van spinazie te neutraliseren. Aanraders zijn de Fiësta of de Cox’s Orange Pippin. Natuurlijk kun je in een eigenwijze bui altijd experimenteren met andersoortige appels!
Perenshot
2 peren, 1 banaan, 175 milliliter sojamelk, 125 milliliter biogarde, ijsblokjes, flinke snuf kaneel
Het vruchtensuiker in de peren leveren je een flinke shot energie. Daarnaast krijgen je spieren een boost dankzij het kalium in de banaan. Inmiddels is ook aangetoond dat kaneel helpt om je insulineniveau op peil te houden. Insuline is verantwoordelijk voor glucose, en glucose is weer verantwoordelijk…… precies, je energieniveau!
Zoete Zuiden
2 middelgrote zoete aardappelen, 4 grote wortels, 3 stengels bleekselderij , 1/4 watermeloen (zonder schil en pit), 50 gram pinda's (gehakt en geroosterd)
Traditionele voedingsmiddelen uit Zuid-Amerika vormen een groot deel van de ingrediënten van dit sapje. Zoete Zuiden geeft je zowel energie voor de korte als de lange termijn. De eiwitten en vetten uit de pinda’s worden langzaam verteerd, waardoor je voor een langere tijd van energie wordt voorzien. De suikers uit de meloen en wortels geven je een directe energieboost! Gebruik je dit sapje voor of tijdens het sporten? Dan zorgt de caroteen en vitamine C er ook nog eens voor dat je sneller herstelt van je lichamelijke activiteit!
- Strooi de gehakte pinda’s pas als allerlaatst over je sapje heen als deze klaar is. Mmmm…!!
Hete peper
1/2 kleine, hete rode chilipeper (zonder zaadjes), 2 mango's (zonder schil en pit)
Dit sapje is vooral rijk aan vitamine A, C en E. Daarnaast bevat het ook kalium, ijzer en verschillende B-vitaminen Vreemde combinatie, chilipeper en mango? Toch wordt het in de Aziatische keuken vaak gecombineerd!. De mango’s zorgen ervoor dat de extreem hete capsaïcine uit de chilipeper eetbaar blijft. Zodat jij er lekker veel van binnenkrijgt. En dit is fijn, want capsaïcine heeft een helende werking. Dit sapje is met name reinigend voor je verteringsstelsel!
Kolenkracht
1/4 witte kool, 1/4 rode kool, 2 grote wortels, 4 zoete appels
Ken de kracht van kool! Witte kool levert je indolen. Dit is een moeilijk woord voor goede stofjes die de kans op kanker verkleinen. Rode kool is een bron van bèta-caroteen. Deze stof wordt in je lichaam omgezet in vitamine A en vormt een boost voor je weerstand. Het is onder andere goed voor je ogen, je botten en je huid. Alsof dat niet genoeg is, helpen de vezels uit de appels ook nog eens cholesterol te verwijderen!
Framblij
100 gram frambozen, 100 gram bramen, 2 granaatappels, 3 theelepels tahin, 4 eetlepels volvette Griekse yoghurt, 300 milliliter sojamelk
De mix van beschermende voedingsstoffen in het fruit vormt een oppepper voor je humeur (én je gezondheid!). Daarnaast bevat de sojamelk fyto-oestrogenen (plantaardige hormonen), die zorgen voor een stabilisatie van je hormoonspiegel…. dus ook je stemmingswisselingen! De omega 3-vetten uit de tahin zijn daarnaast erg goed voor je hersenpan. Zo’n 8% van je hersenen bestaan uit omega 3-vetten. Een tekort hieraan is al eens eerder gelinkt aan agressie, depressie en dementie..
Oranjeboven
4 Granny Smiths, 2 granaatappels, 1 limoen (zonder schil), 1 scheutje oranjebloesemwater
Oranjebloesem is een veelgebruikt product in de Marokkaanse keuken. Het vocht uit de blaadjes van de sinaasappelbloesem (oranjebloesemwater) staat erom bekend acute stress te verminderen en je huid te verbeteren! Wie wordt daar nou niet blij van? Daarnaast barst de granaatappel van de antioxidanten. Deze beschermen je lichaam tegen giftige stoffen. Door de vitamine C uit de limoen en appels is je ijzeropname bij een volgende maaltijd optimaal.